top of page
Prenatale Yoga Practice

PRENATALE KINE, WAAROM?

Waarom postnatale kine nuttig is, is al algemeen gekend. Maar wat prenatale kine precies is en waarom het zijn nut heeft weet nog niet iedereen. 

Prenataal komt het erop aan een antwoord te formuleren op vragen van de vrouwe rond de zwangerschap of bevalling en specifieke klachten van de te behandelen, zoals lage rugpijn, bandenpijn, pijn aan het bekken, zware benen,...

Naast het behandelen van eventuele klachten gaan we samen gaan kijken hoe je best kan ademen tijdens de arbeid of bevalling, leren we oefeningen aan om je spierkorset te 'onderhouden', kunnen we je info geven omtrent houdingen tijdens de arbeid of bevalling, geven we tips en tricks mee en leren we waar onze bekkenbodem zit en hoe we die best ontspannen tijdens de bevalling. 

Prenatale kine richt zich erop om de vrouw voor te bereiden op de bevalling en comfort te bieden, maar evengoed geldt het principe van 'hoe beter de spieren voor de bevalling, hoe sneller die terugkomen'. 

Kortom het nut van prenatale kine: 

- Je begint op een rustige manier aan je arbeid en bevalling, omdat je bent voorbereid en geïnformeerd. 

- Je spierkorset ( lees je buik en je billen ) hebben geen 9 maanden geslapen en gaan dus sneller recupereren. 

- Je kreeg tips om eventuele klachten draaglijk te maken. 

- Je weet hoe het voelt om je bekkenbodem op te spannen en te ontspannen, want daar heb je bewust bij stilgestaan nog voor die knip en voor het kindje erdoor moest. 

- En nog zoveel meer! 

bottom of page